THE SOLUTION

There were a few key elements that had to be mastered being a tight site with a 6m strip from the front boundary “inward” toward the home, being a “no build” zone, as well as a 3m back boundary restriction plus a sewage easement running across the rear of the site at an odd angle, we were forced into a very small building envelope. On top of all that, back neighbour has a 1m easement typical allowing access down the Northern boundary through the site to Cross Street.  

The finished product is small and cosy in the winter, wide and open, inviting the outside in, during the summer. A very kiwi one level bach, bathed in morning and afternoon sun with lovely verandas to sit and watch conscious of maintaining a reasonable space between the Northern boundary fence and the side the summer rain showers pass by.